Основні властивості гліцерину

0
29

Компонент виділяється такими особливостями і параметрами:

Добре розчиняється у воді і спирті. Розчиняє йод, бром, фенол, тимол, хлорид ртуті, алкалоїди;
Погано розчиняється в натуральних розчинниках, ефірах, не розчиняється у вуглеводнях;
Висока гігроскопічність притягує молекули води з навколишнього середовища (тому гліцерин має активне застосування в косметиці для зволоження шкіри);
Енергетична цінність 27 калорій на ч. Ложку (склад приблизно на 60% більше солодкий, ніж сахароза). При цьому не підвищує рівень цукру в крові і не сприяє утворенню бактерій, що викликають карієс;
температура плавлення 18 C;
температура кипіння 290 C.

Гліцерин в косметології

Використовується для додання м’якості продуктам особистої гігієни. Як зволожуючого компонента застосовується для виробництва кремів і масок для обличчя, мазей для тіла. Придбати гліцерин технічний дистильований можна за посиланням.

Популярно використання гліцерину для волосся шампуні з його змістом роблять волосся більш шовковистим. Покращує якості мила, пом’якшує шкіру. Гліцеринове мило підходить людям з чутливою шкірою. Його нерідко роблять в домашніх умовах, тому що воно добре сприяє збереженню свіжості шкіри.

При цьому речовина добре вбирає вологу, це варто враховувати при виготовленні якого-небудь засобу. Тому зазвичай не рекомендують застосовувати косметику з гліцерином занадто активно.

Гліцерин — застосування в медицині

Гліцерин медичний компонент, який використовується в фармацевтичної і медичної промисловості для поліпшення еластичності різних препаратів і розчинів. Гліцерин використовується в медицині в препаратах, призначених для зниження запалення слизової горла і порожнини рота (наприклад, в сиропах від кашлю).

Інші варіанти застосування гліцерину в фармацевтиці:

Підготовка висококонцентрованих розчинів використовується замість води, тому що відмінно розчиняє воду і спирт. З його допомогою можна як підвищити, так і знизити в’язкість ліки, продовживши термін придатності препарату, мазі, пасти та ін На основі гліцерину виробляють супозиторії (ректальні свічки) і оболонку для таблеток.

Також гліцерин останнім часом особливо затребуваний для виробництва антисептиків і антибактеріальних розчинів в якості пом’якшення впливу ізопропілового спирту на шкіру рук, щоб вона не пересушується. Антисептики ефективно допомагають боротися з коронавирусной інфекцією по всьому світу.